Frodeparken, Fålhagen

Frodeparken är en linjär park som sträcker sig utmed om järnvägsspåren söder om Centralstationen i Uppsala. Parken renoverades 2010-2013. Parken är en oas som passar både gammal och ung, med skuggande träd, vackra blommor, fontän och fina djurskulpturer.

Utmed parkens sträckning finns några skulpturala lekredskap, t ex en “trasselklätterställning” och en kompisgunga med överdimensionerad ställning. Korsar man Strandbodkilen via cykelbron kommer man till Bergsbrunnaparken, som också har en liten lekplats.

2017-07-27 09.13.40
Klätterställning i Frodeparken, Fålhagen.

2017-07-27 09.14.50-1
Kompisgunga

Se fler bilder från Frodeparken på Temagruppens hemsida.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Related posts:

One thought on “Frodeparken, Fålhagen

  1. Pingback: Bergsbrunnaparken, Boländerna | Uppsalas lekparker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *