Tegnérparken (Giraffparken), Luthagen

I Tegnérparken fanns tidigare en rolig rutschkana formgiven som en giraff, och parken har därför fått namnet “giraffparken” i folkmun. Här finns även gungor, en lek-jeep,  riddjur, en skål som samlar regnvatten och en utmanande klätterställnig för de större barnen.

Vintern 2015 installerades ny belysning i parken: http://www.elinstallatoren.se/innehall/nyheter/2015/maj/sa-mycket-mer-lekte-barn-i-belyst-lekpark/ . Belysningsstolparna är naturligtvis giraffmönstrade :). Sommaren 2015 revs den gamla giraffrutschkanan och ersattes med en giraffklätterställning!

2015-10-06 12.49.35
Ny, stor klätterställning i Giraffparken i Luthagen, Uppsala, med zebra och giraff. Uppsatt sommaren 2015.

Utmanande klätterställning i Tegnérparken

Utmanande klätterställning i Tegnérparken

Giraff i Giraffparken (Tegnérparken), Uppsala

Den tidigare, numera borttagna, giraffrutscbanan i Giraffparken (Tegnérparken), Uppsala.

(Visited 315 times, 1 visits today)

Related posts:

2 thoughts on “Tegnérparken (Giraffparken), Luthagen

 1. Linda M

  Hej!
  Jag saknar Cirkuslekparken i er sammanställning, den som ligger vid Björkgatan nära Celsiusskolan och koloniområdet. Varför är den inte med? Är den inte kommunal? Jag saknar också gps-koordinater till lekparkerna samt exakt adress (angivande av närmaste gator) samt parkeringsmöjligheter om man åker bil. Gärna också en detaljerad karta där alla lekparkerna är utsatta.
  Hälsningar från en trebarnsmamma
  Linda M

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *